top of page

Bänd jõulupeole - mida vaja teada?

Updated: Nov 19, 2018


Jõulupidude hooaeg on kohe käes ja ega ühelgi peol muusikata läbi saa.

Kas tellida mängima jazzduo või raju rokkansambel ning kuidas seda teha?


Pillimehed telli 9 kuud ette! Paar kuud enne jõulupidu pillimehi otsima hakata on üsna riskantne, sest tuntud tegijad ehk staarid, keda näeme televiisoris ja kuuleme raadios, on juba ammuilma hõivatud. Jõulupeo esinejad tuleks broneerida märtsis-aprillis ja suvepäevadele bänd tellida oktoobris-novembris.


Mis meie pidu maksab? Raha määrab, kas pidu tuleb väike ja tagasihoidlik või suurejooneline glamuuriõhtu. Just eelarvest sõltub, kas saad kutsuda mängima sooloartisti või suurema paljude pillimeestega peobändi.


Great Gatsby stiil või küünipidu? Mõtle välja, kas sul on vaja pillimehi mängima taustaks, tahad korraldada kontserdi või öö läbi tantsida? Kõigest sellest sõltub, milliseid muusikuid sul täpselt vaja läheb ning kui palju neid võiks olla. Taustamuusika loomisega saavad väga hästi toime 1-2 pillimeest, kuid rahva tantsutamiseks kulub ära vähemalt 4-liikmeline tantsubänd. NB! Selles peab kindlasti olema trummar!


Kust ma leian muusikud? Kui klubis või üritusel mõni bänd või pillimees väga meeldib, astu julgelt talle ligi ja küsi kontakte. Pillimehed ei pane seda kunagi pahaks, sest esinemised on nende leib. Kellel on aega palju, võib esinejaid ise otsida Facebookist ja foorumitest. Kõige lihtsam on aga pöörduda mõne muusikute agentuuri poole, rääkida neile oma soovidest ja lasta neil esinejaid välja pakkuda.


Käes on juba detsembri algus, aga unustasime bändi tellida! Mida teha?

Neid olukordi võib mõnikord ette tulla. Ära heida meelt – enamasti on võimalik pidu päästa. Eestis väga palju suurepäraseid muusikuid, kelle nimed ei ole ehk küll tuntud, kuid kel on palju lavakogemusi, lai repertuaar ja soov esineda. Muusikute agentuuridel on nende kontaktid olemas ja põhimõtteliselt võib ka lühikese ajaga kokku panna ühekordse projektibändi, mis mängib just sellist muusikat nagu soov on.


Uus trend – jõulupidu jaanuaris!

Paljud firmad on juba avastanud, et kaval on teha jõulupidu hoopis jaanuaris. Mõistlik mõte, sest detsember möödub kõigil enamasti suure tormamise tähe all ning üritusi on sel ajal niigi liiga palju. Jaanuar on palju rahulikum – enamasti saab kohta juba valida ja vabade esinejate osas on tavaliselt suurem valik. Võimalik, et ka hinnas saab veidi tingida.


Mis on mis - live-peobänd?

Peobänd mängib 100% elavat muusikat ja kindlasti on bändis trummar. Muusikuid on vähemalt 4 ja bändi suurusele piire polegi – selles võib olla ka tosin pillimeest sõltuvalt tellija soovidest ja rahakotist.

143 views0 comments
bottom of page